Natură și muzică. Participă la expediția muzicală La La Play și descoperă afacerile și eroii locali din Republica Moldova

292085302_588693719284074_2741528798459457019_n
Foto: Foto: Moldovan National Youth Orchestra/ Facebook

Moldovan National Youth Orchestra (MNYO) își continuă frumoasa sa expediție muzicală „La La Play” care este deja în a 6-a ediție. Orchestra va ajunge în peste 30 de locații din întreaga țară, iar fiecare vizită și concert va avea drept scop promovarea afacerilor și eroilor locali.

Sloganul acestei ediții este #CuDragpentruAcasă. Expediția muzicală are drept scop încurajarea turismul în țară și valorificarea locurilor de importanță culturală.

În 2022, evenimentul va aduce tribut unui „cvartet” de patru râuri: Prut, Nistru, Răut și Bîc. Totul cu scopul de a sublinia importanța protecției mediului, respectul față de natură și sustenabilitatea.

„Cel mai bun instrument pe care îl avem noi, cei de la Moldovan National Youth Orchestra, este muzica. Pe scenele în aer liber vor urca peste 20 de muzicieni cu diverse stiluri, de la muzica clasică la muzică electronică, iar fiecare concert vom surprinde publicul cu un subiect deosebit”, specifică reprezentanții MNYO.

Agenda expediției muzicală La La Play din acest an:
# 8 iulie, ora 18.00 – Concert la Vatra Dumeniului în Vorniceni, r. Strășeni;
# 9 iulie, ora 19.00 – Jazz la Prut în Văleni, r. Cahul (Gârla Manolescu „Ostrov”);
# 10 iulie, ora 19.00 – Concert la Casa cu Flori în Palanca, r. Ștefan Vodă;
# 13 iulie, ora 19.00 – Concert „La Sălcii” în Sipoteni, r. Călărași;
# 14 iulie, ora 19.00 – Muzică clasică la Răut în Rogojeni, r. Șoldănești;
# 15 iulie, ora 19.00 – Concert fără Pereche, unplugged by Pasha Parfeni, Curtea Muzeului Național de Istorie din Chișinău;
# 16 iulie, ora 19.00 – Muzică electronică la Nistru în Molovata, r. Dubăsari;
# 17 iulie, ora 19.00 – Concert la Casa Vinicolă Luca, or. Cricova.

Pe lângă concertele de seară, în cadrul expediției muzicale vor fi organizate și flashmob-uri, activități de sensibilizare privind protecția mediului, vizite în locații pitorești și la mici afaceri de familie. 

Activitatea și noutățile din cadrul proiectului pot fi urmărite pe paginile de Facebook și Instagram a Moldovan National Youth Orchestra.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente