A omorât proprietarul apartamentului pe care îl închiria: Un bărbat din Fălești, condamnat la 12 ani și 6 luni închisoare
Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 24 iunie 2022, un bărbat a fost condamnat la închisoare pe un termen de 12 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale, care este periculoasă pentru viață, în rezultatul cărora a survenit decesul victimei (art.151 alin.(4) din Codul).
Foto: procuratura.md
„Mai mult, inculpatul a mai fost recunoscut vinovat și de săvârșirea infracțiunii de lăsare în primejdie (art.163 alin. (2) din Codul penal), însă datorită intervenirii Legii privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova, inculpatul a fost liberat de răspundere penală pe acest capăt de acuzare.

Mai exact, bărbatul vizat este învinuit că, la 27 septembrie 2021, în timp ce se afla temporar în apartamentul victimei, pe care îl închiria, fiind în stare avansată de ebrietate, spontan și fără careva motiv, pe fonul consumului excesiv de băuturi alcoolice, profitând de vârsta victimei înaintată și de imposibilitatea acestuia de a riposta acțiunilor violente, i-a aplicat acestuia multiple lovituri de cuțit pe diferite regiuni ale corpului, în rezultatul cărora a doua zi a survenit decesul bătrânului. Precizăm că, victima era proprietarul apartamentului pe care inculpatul îl închiria, având vârsta de 82 ani”, menționează PG.

Inculpatul la rândul său, s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 49, fiind originar dintr-o localitate din raionul Fălești, însă domicilia temporar în mun. Chișinău.

Măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Pub