Și-au încercat norocul la frontieră. Doi șoferi de TIR din Ucraina și un bărbat din Azerbaijan, prinși de polițiști cu acte false

Trei cetățeni străini au fost prinși de polițiștii de frontieră moldoveni cu acte false, în timp ce traversau granița cu Republica Moldova. Cazurile au avut loc pe parcursul zilei de ieri.

Foto: Poliția de Frontieră

În punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni, Giurgiulești-Galați și Palanca au fost depistate, în cadrul controlului, două permise de conducere și două asigurări auto „Cartea Verde”, cu semne clare de falsificare.

Documentați sunt doi cetățeni ai Ucrainei - șoferi de camioane și unul al Azerbaidjanului.

La audieri, unul dintre ucrainenii cercetați a declarat că și-ar fi procurat permisul de conducere contra sumei de 5000 de grivne, iar al doilea cetățean din Ucraina a mărturisit nu ar fi știut nimic despre falsurile depistate în asigurările auto.

În cazul călătorului azer, acesta a precizat că ar fi obținut permisul de conducere conform procedurilor legale.

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează faptele sub aspectul de comitere a infracțiunii prevăzută de art.361/al.1 Cod Penal al RM. Documentele falsificate au fost ridicate și vor fi transmise la Direcția Expertiza Documentelor a IGPF, pentru expertiză.


Pub