Și-a bătut tatăl până l-a băgat în spital, dar nici medicii nu l-au mai putut salva: Un bărbat de 33 de ani, trimis după gratii

Un bărbat de 33 de ani a fost condamnat la închisoare pe un termen de 13 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, manifestată prin maltratare, care a cauzat vătămarea gravă a integrității corporale sau a sănătății, soldată cu decesul victimei.

Foto: poza simbol
Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Străşeni, sediu Central, la 28 iunie 2022.

Potrivit actului de acuzare, bărbatul condamnat este învinuit că, în seara zilei de 4 aprilie 2019, în timp ce se afla în ograda gospodăriei din satul Micăuți raionul Strășeni, drept urmare a unui conflict verbal iscat între el și tatăl său, pe motiv că ultimul ar fi consumat băuturi alcoolice, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului, apoi, ridicând de jos o bucată de scândură, i-a mai aplicat câteva lovituri cu aceasta peste corp. În rezultat, peste două zile, tatăl acestuia a decedat.

În cadrul procesului penal, bărbatul a pledat nevinovat.

Până la intrarea sentinţei în vigoare în privința persoanei condamnate a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi ţara.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile, la Curtea de Apel Chișinău.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.



Pub