„Am nimerit pe mâna unui mizerabil”. Consilierul acuzat că a vrut să preia șefia Licelului din Pepeni, pentru fina sa, îi dă replica lui Cernei

Consilierul raional PAS din Sîngerei Gheorghe Cazacu neagă acuzațiile fostului coleg de partid, Oleg Cernei, precum că ar fi pus la cale preluarea funcției de director a Liceului Teoretic din Pepeni pentru fina sa, Viorica Vulpe. „Am nimerit pe mâna unui mizerabil, care neîntemeiat aruncă mizerii asupra numelui meu. Nu am nicio implicație, m-am dus la o chemare a localnicilor, care mă cunosc de când am activat în localitate”, a declarat Gheorghe Cazacu, pentru UNIMEDIA.

Foto: captura ecran

Totul ar fi început în biroul președintelui raionului Sîngerei: „S-a dus și i-a spus: domnule nu am de lucru, dați-mi și mie niște ore la Liceu. A urmărit să preia funcția doamnei Lopotenco, știind că doamna Rudei trebuie să plece la pensie curând și vrând să pună mâna pe Liceu. În discuția cu șeful Direcție educație i s-a spus doar să meargă la liceu să discute pe loc cu directoarea, despre ore, iar el a venit la directoare și a spus că are ordinul de numire în funcție, ca un dictator, ca un răchet din anii 90. L-am întrebat pe șeful de direcție: cum ai trimis acest om la liceu, când trebuia să chemi directoarea, să vezi dacă sunt ore? Tu ai dat drumul la un câine turbat să terorizeze acea lume. Pentru așa caz trebuie să demisionezi. I-am spus și președintelui de raion: tu ce, ești angajator?”, ne-a relatat Gheorghe Cazacu.

Consilierul a explicat cum a ajuns la liceu, împreună cu deputatul Ichim: „Nu am nimic cu școlile, sunt consilier raional, dar în acel sat am lucrat 5 ani. Cândva i-am fost și lui promotor, l-am promovat când era elev la școală, nu știam cine va crește... M-a sunat cineva de la școală, să îmi spună ce s-a întâmplat, pentru că acest mizerabil a vorbit din numele consiliului raional, al șefului direcției de învățământ. Am rămas blocat. L-am anunțat pe domnul deputat Ichim, de aici s-a început implicarea mea în această chestie. Dumnealui mi-a spus că are un demers cu 88 de iscălituri și că merge acolo. I-am spus că merg și eu cu el”.

„Eu am putut să nu mă impic, am mers să ascult de la oamenii vii, cum el i-a pus cu forța să scrie cerere de demisie. Este și el din acel sat, sunt profesoarele care l-au crescut. Și iată vine el, un nebun, și strigă la ele. Ele s-au conformat, pur și simplu. Doamnele au scris totul, dar cel mai tragic a fost când acest individ, luni dimineață vine la liceul din Pepeni și le spune: nici nu v-am văzut în ochi. Doamna Lopotenco își făcea cruce, i-a spus: domnule Cernei, dar dvs m-ați impus să scriu cerere. Atunci am înțeles că este un mizerabil”, a mai adăugat acesta.

Întrebat dacă într-adevăr are fini în Pepeni, Gheorghe Cazacu a răspuns: „Am fost 5 ani conducător, am doi fini, cumătri, copii am botezat, am ajutat școala cum am putut. Am lăsat loc de bună ziua în acel sat, dar nu am nicio implicație, m-am dus la o chemare”.

Consilierul raional în Sîngerei, Oleg Cernei, fost membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, îl acuză pe deputatul PAS Gheorghe Ichim de „atac raider la Liceul Teoretic Pepeni”. „Oleg Rotaru și deputatul Gheorghe Ichim au decis că Viorica Vulpe va fi director al instituției, la insistența nănașului ei - Gheorghe Cazacu, consilier raional PAS, toți trei au dirijat din umbră tot scandalul, implicând profesorii, părinții și elevii”, susține Cernei, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, deputatul Gheorghe Ichim respinge acuzațiile lansate de Oleg Cernei. „În raionul dat s-au săturat toți de această persoană, eu am fost chemat la inițiativa cadrelor didactice, directoarei și vicedirectoarei, care mi s-au plâns că au fost șantajate de Oleg Cernei să-și dea demisia, ca să ocupe el funcția de vicedirector al instituției. Este și plângere la Procuratură pe numele lui”, a declarat, pentru UNIMEDIA, Gheorghe Ichim.

Și primarul de Sîngerei, Arcadie Covaliov, vine în apărarea conducerii Liceului din Pepeni, care l-au acuzat pe Oleg Cernei că a amenințat vicedirectoarea instituției să scrie cerere de demisie, pentru a-i prelua funcția, iar pe directoare - să semneze cererea respectivă. Într-un live pe Facebook, Covaliov a cerut demisia șefului interimar al Direcției Educație din Sîngerei, Mihai Curciuc, acuzându-l că „el a pornit atacul rider” despre care a scris Cernei. Totodată, directoarea licelului a declarat că, a fost anunțată de la direcție că „i se amână concediul până nu rezolvă problema domnului Cernei”.

Șeful interimar al Direcției Educație din Sîngerei, Mihai Curciuc, nu a comentat, deocamdată, acuzațiile care i se aduc.


Pub