Maia Sandu, decorată cu Ordinul lui Vytautas cel Mare, în Lituania pentru „buna cooperare dintre țări”

Șefa statului, Maia Sandu, a fost decorată cu Ordinul lui Vytautas cel Mare, cea mai înaltă distincție de stat a Lituaniei de către președintele Lituaniei. „Ordinul mi-a fost conferit de către Președintele Nauseda în semn de apreciere pentru buna cooperare dintre țările noastre și pentru generozitatea de care au dat dovadă moldovenii în sprijinul refugiaților din Ucraina”, a scris Sandu.

Foto: FB/Maia Sandu
La Vilnius, am vorbit cu Președintele Gitanas Nausėda despre situația politică, economică și de securitate a țărilor noastre, în contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei și al crizelor cu care ne confruntăm. I-am mulțumit domnului Președinte pentru sprijinul Lituaniei în depășirea acestor crize și pentru susținerea personală acordată Republicii Moldova pentru obținerea statutului de țară candidată la UE. Mă bucur să știu că putem conta și mai departe pe ajutorul și experiența Lituaniei în procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

Am fost onorată să primesc Ordinul lui Vytautas cel Mare, cea mai înaltă distincție de stat a Lituaniei. Ordinul mi-a fost conferit de către Președintele Nauseda în semn de apreciere pentru buna cooperare dintre țările noastre și pentru generozitatea de care au dat dovadă moldovenii în sprijinul refugiaților din Ucraina. Am acceptat această distincție în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Am construit, în 30 de ani, relații bilaterale puternice dintre Moldova și Lituania. Dorim să le dezvoltăm în continuare, spre binele oamenilor din ambele noastre țări”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.


Pub