De ziua internațională a sărutului, vă prezentăm 10 curiozități despre acest gest de afecțiune dintre oameni

cassie-lopez-4Af9-WqBO7I-unsplash
Foto: Foto: Cassie Lopez

Astăzi, 6 iulie, se sărbătorește Ziua Internațională a Sărutului. Cu această ocazie, am decis să vă prezentăm 10 curiozități despre acest gest frumos de afecțiune dintre oameni.

Mai jos, găsi lista celor 10 curiozități.

#1. Un sărut normal arde peste șase calorii per minut, dar un sărut pasional poate arde până la 20 de calorii per minut.

Alejandra Quiroz

#2. Astăzi, un sărut durează mai mult de 12 secunde, însă în anii 1980, un sărut dura doar 5,5 secunde.

hippostcard.com

#3. În Germania și Suedia oamenii nu se sărută foarte frecvent, în timp ce în Franța și Italia îndrăgostiții se sărută minimum de șapte ori pe zi.

pixabay.com

#4. Conform ultimelor studii din știința Filematologiei, s-a descoperit că doi dintre trei oameni își înclină capul spre dreapta când se sărută. 

Joanna Nix-Walkup

#5. Potrivit medicinei, sărutul întărește sistemul imunitar și încetinește procesul de îmbătrânire.

Everton Vila

#6. Cercetătorii au descoperit că oamenii care conduc mașina, proaspăt sărutați, sunt mult mai puțin agresivi în trafic, fapt ce reduce riscul unor accidente. Însă sărutul în timp ce conduceți mașina nu este o idee bună – vă rugăm să fiți cu ochii pe trafic!

Clay Banks

#7. S-a demonstrat că 90 % dintre oamenii din întreaga lume se sărută, însă esența acestuia diferă de la o țară la alta. De exemplu, în Franța localnicii se sărută de trei ori pe obraji în semn de bun venit, în timp ce în Japonia oamenii se sărută doar dacă ambele părți vor să întrețină relații sexuale.

Roméo A.

#8. Sărutul stimulează peste 100 de miliarde de celule nervoase în corpul nostru. Acesta activează hormonul fericirii și adrenalina, făcând inimile să bată tot mai repede. De asemenea, în timpul sărutului crește temperatura și tensiunea arterială în corpul nostru.

Colin Maynard

#9. Sărutul nu este doar un comportament social pe care oamenii l-au dezvoltat de-a lungul secolelor. Acesta este un instinct pe care îl putem observa la urangutani și la alte primate. De exemplu, gâștele își exprimă afecțiunea atingându-și ciocurile, iar elefanții își pun trompa unul în gura celuilalt.

Jonah Pettrich

#10. În timpul unui sărut, partenerii fac schimb de 60 de miligrame de apă, 0,5 miligrame de proteine, 0,15 miligrame de secreție a glandei, 0,4 miligrame de sare și până la 22 000 de bacterii.

JD Mason

Sursă: dw.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente