„Avem un război la graniță, iar scopul lor este de a crea panică.” Ministra Afacerilor Interne, despre alertele cu bombă din țară

Ana Revenco
Foto: gov.md

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a anunțat că scopul alertelor cu bombă de la noi din țară este de a distorsiona și panica societatea în contextul războiului de la graniță. Declarația a fost făcută de ministră după ședința guvernului de la Bălți.

„Având un război la graniță, ne-am așteptat la astfel de provocări. Scopul lor îl vedem îndreptat spre realizarea unor distorsionări și panică în societate, sau chiar evaluarea capabilității de reacție a sistemului de protecție. Ministerul Afacerilor Interne este pregătit să reacționeze prompt, exact cum s-a întâmplat și în ziua de ieri”, a declarat Ana Revenco.

Dânsa a specificat că numărul de alerte, care toate s-au adeverit a fi false, a fost unul fără precedent: „Am reușit să mobilizăm toate structurile subordonate Ministerului Afacerilor Interne și să evacuăm toți cetățenii care se aflau în acele incinte. Toate alertele s-au dovedit a fi false. Adesea, pentru semnalarea acestor alerte cu bombă sunt utilizate persoane care, din păcate, nu realizează care sunt consecințele. Acest lucru nu se întâmplă doar în Republica Moldova”.

Ana Revenco spune că trebuie de ajustat și corectat cadrul legislativ la aceste noi provocări „atipice” și mizează pe Parlamentul Republicii Moldova ca să ajusteze legislația în acest sens.

„Cheltuielile unor astfel de intervenții, când este un număr mare de alerte, depășește cel bugetat. Dar când punem la bilanț securitatea și costurile, întotdeauna securitatea va prevala”, a subliniat Ministra Afacerilor Interne.

Circa 60 000 de lei au fost cheltuiți pentru intervențiile la alertele cu bombă în ziua de 6 iulie.


Amintim că ieri, 5 iulie, pe parcursul întregii zile au fost raportate peste 50 de alerte cu bombe în întreaga țară, iar astăzi, 6 iulie, o alertă cu bombă a fost semnalată în clădirea comitetului executiv din UTA Găgăuzia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente