(no comment) Deputat PAS: Cu cât mai mult dați vina pe guvernare, că este scump gazul, cu atât mai mult îl vor scumpi rușii. Puneți logica în mișcare

Deputatul PAS Petru Frunze susține că „moldovenii critică guvernarea pro europeană” în zadar. Asta pentru că „prețul la gaze îl stabilește Gazprom din Rusia”, iar unii conaționali ar turna apă la moara furnizorului rus. „Din acest motiv, Rusia va scumpi și mai mult prețul, să ne certăm între noi, iar ei vor face bani pe spatele nostru”, a scris parlamentarul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: primul.md

„Cu cât mai mult dăm vina pe guvernare, că este scump prețurile la gaze, cu atât mai mult rușii îl scumpesc. Pentru a discredita actuala guvernare, precum că vedeți guvernarea pro-europeană vă scumpește prețul la gaze. De parcă nu cunoaștem că PSRM-Șor promovează toată politica Rusiei în Republica Moldova. Au înțeles că moldovenii în loc să îi critice pe ei că scumpesc gazul, moldovenii au găsit sac de box în Guvernul Republicii Moldova. Cea mai buna metodă este pentru ei, fac mai mulți bani, discreditează ideea de Integrare Europeană pentru a veni la putere partidele lor, alianța Dodon-Sor. Noi plătim prețuri mari, iar ei se râd de noi.

Nimeni încă nu a adus o probă ca Guvernul este vinovat de creșterea prețurilor la gaze. Eu sunt mai nemulțumit de prețul mare la gaze, pentru că unii doar plătesc prețul mai scump, dar noi îl plătim și mai suntem criticați, în loc să fie criticați rușii de la Gazprom, care vând gazul și primesc de la noi miliarde de lei”, a mai scris Petru Frunze.

Postarea deputatului PAS a stârnit numeroase comentarii din partea internauților, o parte din care nu împărtășesc opinia sa.

„D-le deputat scuzați, dar de ce delegația din Moldova a mai fost la negocieri dacă tot Rusia ne spune ce și cum să achităm??? Cam rușinoasă treaba nu credeți... ”, a scris o internaută.

„Exact la negocieri au fost și ucrainenii, cu ce s-au ales?”; i-a spus, în replică, parlamentarul.

„Nu vă supărați, dar sunt lucruri diferite... Un contract economic se negociază altfel...nu au fost negocieri de război în cazul nostru...”, l-a contrazis internauta.

„Eu nu cunosc unde este greșeala delegației din Republica Moldova, dacă dumnevoastră cunoașteți, vă rog să ne comunicați. Poate aveți și probe, să putem face o analiză, să nu ne bazăm pe declarații care fac parte din propaganda celor care ne scumpesc gazul”, i-a spus Frunze.

„Dvs sunteți cel care aveți pârghii și nu doar, deci căutați și vedeți dvs unde este greșeala...eu nu fac propagandă, eu achit impozite pentru ca statul în care trăim să funcționeze, deci, am dreptul să știu de ce administrația statului nu găsește soluții pentru cetățenii care ajung să nu aibă din ce trăi pentru că "Rusia pune prețul"...noi nu am votat rusia... ”, i-a răspuns femeia.

„Atunci nu aveti persoane competente, pentru a duce tratative. PAS critica guvernarea precedentă că plătim scump și gazul și tot, dar acum ce, plătim mai puțin? O să avem vremuri bune, așa parcă ați promis. Și unde sunt?”, a întrebat o altă internaută.

„Guvernarea a uitat ce a promis în campania electorală, că nu a realizat absolut nemic. Cetățenii v-au dat votul pentru promisiuni în Emisii Directe TV și acum voi tot vă autojertfiți”, a comentat un alt internaut.

„Noi nu am promis că vom extrage gaze din Republica Moldova și îl vom vinde mai ieftin. Spuneți ce să facem ca rușii sa vândă gaz mai ieftin? Dar dacă răspundeți că trebuie de negociat mai mult, atunci să va gândiți cum a negociat cu ei Ucraina”, le-a răspuns deputatul.

„Daaa, tot noi, poporul, suntem de vină că rușii scumpesc gazul. Domn deputat, rușii scumpesc, fiindcă noi ne revoltăm, apoi prețurile cresc, fiindcă ne gândim la scumpiri... Cât va mai dura să mai dați vina pe popor?”, a întrebat o altă internaută.

„Dacă puneți logica în mișcare, veți înțelege. Rușii acum bat din palme că moldovenii s-au prins, vina o dați pe guvernare. Ei își doresc ca oamenii să nu mai voteze o guvernare europeană, astfel majorează și mai mult prețul, ca la următoarele alegeri să votați pe Dodon și Sor. Astfel ei vor face mulți bani pe spatele nostru, dar și vor bloca procesul de Integrare Europeană. Ei au strategie, dar unii din voi vă prindeți de parcă este greu de analizat un pic această situație”, i-a răspuns Petru Frunze.

„Logica mea e mereu în acțiune. Contractul așa prevede? Postați-l public. Nu am invinuit guvernarea. Am întrebat de ce dvs învinuiți poporul. Eu nicicând nu voi vota pe cei de stânga, domn Frunze”, i-a spus, în replică, internauta.  




La începutul lunii iunie, Natalia Gavrilița declara, în cadrul unei emisiuni, că „dacă toată lumea se așteaptă că prețurile vor crește, atunci ele într-adevăr vor crește”.

Doamna prim-ministră a vrut să spună că așteptările inflaționiste sunt în sine un factor inflaționist”, a explicat, ulterior, fostul premier, Ion Chicu. „Nu merită acest episod nefericit o asemenea reacție. Mai grav în discursul ei este că încearcă absolut nefondat să paseze vina pentru inflația scăpată de sub control pe BNM”, a spus Chicu.

Ulterior, Natalia Gavrilița a fost surprinsă, seara târziu, făcând cumpărături într-un magazin din capitală. Tânărul, care-și face studiile în Chișinău, a luat-o la întrebări pe șefa Guvernului, cu privire la cauzele scumpirilor din ultima perioadă și declarația acestia, care a bulversat opinia publică. Prim-ministra i-a reiterat că este vorba despre așteptările inflaționiste și i-a recomanhdat să citească o carte de macroeconomie.

Mai devreme, președinta Maia Sandu declara că „atunci când se vorbește prea mult despre inflație, aceasta crește din cauza acestor așteptări inflaționiste, nu din motive obiective”.


Pub