Cu alertă de bombă, Plahotniuc a luat mandat de arest, în contumacie, pentru 30 de zile, în dosarul Metalferos
Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au eliberat mandat de arest în contumacie, pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc în cadrul dosarului penal „Metalferos”. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de procurora responsabilă pentru comunicare cu mass-media, Mariana Cherpec.
Foto: UNIMEDIA

Judecătoria Ciocana examinat astăzi mandatul de arest pe numele fostului lider al PD, Vladimir Plahotniuc când a fost anunțată alerta cu bombă. Despre aceasta a scris ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco pe pagina de Facebook. „Metodele banditești în a acționa nu se schimbă odată cu trecerea timpului”, a scris Litvinenco.

Procuratura Generală a expediat în instanța de judecată o cauză penală disjunsă din dosarul denumit generic „Metalferos”. În dosarul trimis în judecată calitatea de inculpați le-a fost atribuită la opt persoane, care sunt acuzate că au comis următoarele infracțiuni: Crearea și conducerea unei organizații (art.284 din Codul penal); Escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari (art.190 alin.(5) din Codul penal) și Spălarea banilor, săvârșită de un grup organizat și în proporții deosebit de mari, se arată în nota emisă de PG.


Pub