Fostul șef SIS, Vasile Botnari, plasat din nou în arest preventiv pentru 30 de zile
Magistrații Curții de Apel Chișinău au admis pe deplin demersul procurorilor anticorupție înaintat în privința ex-directorului SIS și l-au plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare în Penitenciarul nr.13.
Foto: SIS

Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, învinuit pentru îmbogăţire ilicită a fost plasat în arest la domiciliu. Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe o perioadă de 30 zile, în privinţa ex-directorului SIS, învinuit de îmbogățire ilicită.

Procurorii au descins pe 29 martie cu percheziții matinale la domiciliul ex-directorului SIS, Vasile Botnari, în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite. Următoarea zi, procurorii PA au venit cu detalii.

Fostul şef SIS, Vasile Botnari, a fost condamnat în dosarul de expulzare a profesorilor turci. Potrivit procurorului general, Botnari a achitat 125 de mii de euro pagube materiale profesorilor.


Pub