Stadionul Republican, la referendum: PSRM a început colectarea semnăturilor

Un grup de reprezentanți și susținători ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova demarează procedura de colectare a semnăturilor în sprijinul inițiativei de organizare în Chișinău a unui referendum local privind soarta teritoriului Stadionului Republican. Grupul de inițiativă privind inițierea referendumului în municipiul Chișinău are la dispoziție 60 de zile, până pe 2 septembrie, pentru a colecta cel puțin 60 de mii de semnături. 

Foto: socialistii.md

Consilierul municipal al Partidului Socialiștilor, președintele grupului de inițiativă, Dinari Cojocaru, susține că autoritățile continuă să creeze obstacole organizatorilor referendumului.

„Comisia Electorală Centrală tergiversează adoptarea deciziilor, iar Cancelaria de Stat a contestat decizia care oferă dreptul de a începe colectarea semnăturilor.

În orice moment, autoritățile pot stopa colectarea semnăturilor și organizarea referendumului. Ei pot face referință la starea de urgență, deși acest lucru nu este un impediment pentru ca oamenii să vină în locurile unde sunt colectate semnăturile și să semneze”, a explicat Cojocaru.



Pub