Deținutul de la Rezina, care a ajuns în Terapie Intensivă după o bătaie, s-a stins pe patul de spital: ANP a deschis anchetă internă

Un bărbat, condamnat la detențiune pe viață, care pe 25 iunie a ajuns la spital cu două plăgi contuze în regiunea frontală și parietală a capului și o plagă în regiunea gâtului, a murit în această seară, la ora 17:10, în cadrul Secției de terapie intensivă a Spitalului de Medicină Urgentă din mun. Chișinău. Anunțul a fost făcut de Administrația Națională a Penitenciarelor.

Foto: stiri.md
Bărbatul, la data de 25 iunie 2022, în timpul unei altercației cu colegul de celulă din cadrul Penitenciarului nr.17-Rezina, unde ambii execută pedeapsa privativă de libertate, s-a ales cu leziuni corporale, două plăgi contuze în regiunea frontală și parietală a capului și o plagă în regiunea gâtului.

Administrația Națională a Penitenciarelor a deschis anchetă internă fiind demarate toate procedurile care se impun conform legislației execuțional-penale.

Despre deces, au fost informate rudele, organele de poliție și ale procuraturii, și Oficiul Avocatului Poporului.

În acest context, pentru formarea obiectivă a opiniei publice încurajăm toate persoanele și instituțiile media ce intenționează să mediatizeze informații aferente activității sistemului administrației penitenciare, să ne sesizeze pentru a oferi claritate subiectului abordat la numărul de telefon 022 63-69-68, unde puteți apela zilnic 24/24.

Administrația Națională a Penitenciarelor exprimă condoleanțe rudelor apropiate.


Pub