Șoigu i-a raportat lui Putin despre „eliberarea Luganskului”
Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu i-a raportat președintelui rus Vladimir Putin despre „eliberarea” Luganskului, scrie ria.ru.
Foto: captură video

„Astăzi, 3 iulie 2022, ministrul apărării, generalul Șoigu, a raportat comandantului suprem al forțelor armate ale Federației Ruse Vladimir Putin despre eliberarea Republicii Populare Lugansk”, se menționează într-un comunicat de presă.

Mai devreme, BBC scria că orașul Lisiceansk din estul Ucrainei se află în centrul revendicărilor atât de către forțele ruse, cât și de cele ucrainene, care spun că dețin controlul.

Ucraina spune că forțele sale rezistă bombardamente rusești intense asupra orașului și insistă că localitatea nu a fost ocupată de ruși.

Pe de altă parte însă, separatiștii susținuți de ruși spun că au intrat cu succes în oraș și au ajuns în centrul acestuia. Mass-media rusă a arătat videoclipuri cu forțele separatiste sau ruse care ar defila pe străzi.

Surse ruse au postat, de asemenea, pe Twitter un videoclip cu steagul sovietic care ar fi fost plasat în centrul administrativ ruinat al orașului, dar acest lucru nu a fost verificat, scrie digi24.ro


Pub