Doi tineri din Moldova au lansat un magazin online cu echipamente pentru prepararea cafelei

aromaticmd
Foto: Arhiva aromatic.md

Mirosul aromat al cafelei este incontestabil de bun datorită gustului său. Îți trezește simțurile și îți face instantaneu gura apă. Nu poți nega faptul că ești dependent de aroma sa, așa cum nu te poți sătura de această băutură.

Unul dintre cele mai notabile lucruri despre cafea este gustul său. Gustul cafelei este pronunțat și incomparabil, ceea ce o face de neînlocuit (daca o prepari corect).

Iar în cazul în care vrei să înțelegi cum te poți bucura zilnic de o cafea mai bună, nu-ți face griji, în cele ce urmează vom descifra împreună mai multe tipuri de preparare, cum ar fi: V60, Aeropress sau Chemex.

Ce este aromatic.md

Pasionații știu că uneltele performante și ingredientele bune, manevrate cu pricepere sunt de neînlocuit în obținerea unor produse de calitate.

La aromatic.md știm același lucru, și de aceea am adunat sub umbrela noastră cele mai performante echipamente, cele mai bune ingrediente și produse pentru a susține dezvoltarea culturii cafelei în Moldova.

Aromatic.md a pornit de la ideea că toată lumea ar trebui să aibă acces ușor la produsele și resursele care ajută la prepararea unei cafele grozave. Acest obiectiv rămâne neschimbat până în prezent și conduce tot ceea ce facem și continuăm să dezvoltăm. În primul rând, dorim să creăm o comunitate mare, plină de oameni frumoși care iubesc cafeaua și să facem ceva memorabil împreună.

Dar ce presupune prepararea alternativă a cafelei

Când vine vorba de această licoare incredibilă, posibilitățile de preparare sunt aproape nelimitate. Fiecare variație a temperaturii, a granulației și a timpului de extragere, indiferent de tehnica folosită, poate duce la rezultate diferite de fiecare dată.

La aromatic.md ne focusăm pe metodele alternative de preparare a cafelei, ceea ce presupune că băutura astfel pregătită este mai lejeră, mai puțin intensă, dar mai rafinată și nuanțată. În metodele alternative se încadrează: Chemex, Pour Over, Aeropress, French Press, ibricul (tot ce nu presupune un espresso).

Una dintre cele mai simple metode de preparare a cafelei este cafeaua la filtru. Pentru a prepara cafea la filtru, avem nevoie de o cafetieră cu filtru care încălzește apa ce trece prin cafea sub formă de picături, iar filtrul reține zațul și uleiul din cafea.

Recomandăm folosirea boabelor de cafea de cea mai înaltă calitate, proaspăt prăjită și măcinată pentru un gust desăvârșit. Există o multitudine de rețete ce pot fi create pe baza cafelei la filtru așteptând să fie încercate!

Cafeaua V60 este de o deosebită subtilitate aromatică, vine de la forma instrumentului necesar pentru crearea sa: un tip anume de cană în formă de „V” sau, mai exact, un con cu un unghi de 60 de grade. Mecanismul de realizare a acestei cafele este mai simplu decât pare, în această cană găurită în formă de „V”, care se numește de fapt dripper, se pune un filtru de hârtie în care se așază cafeaua măcinată. Deși par a fi multe accesorii speciale pentru V60, acestea vin de obicei în seturi complete și sunt ușor de folosit, pe care aromatic.md le oferă.

Un alt tip este Aeropress, o tehnică de preparare recent inventată în lumea cafelei, la fel ca V60. Este o metodă îndrăgită atât de împătimiții de cafea, cât și de amatori, pentru că este ușor de folosit și permite o versatilitate mare a sortimentelor preparate. Este o metodă înrudită cu french press. În esență însă, se aseamănă cu espressorul, pentru că folosește principiul presiunii pentru extragerea cafelei. Presiunea exercitată nu necesită electricitate, ci este realizată manual. Mai multe detalii le găsiți pe https://www.aromatic.md/.

Chemex ne oferă cea mai clară și mai puțin intensă licoare, având un filtru dintr-o hârtie mai groasă și folosind o măcinătură mai grosieră, iar la polul opus se află Nel Drip, preferat în cafenelele tradiționale japoneze, în prepararea căruia se folosește un filtru textil și o cantitate uriașă de cafea: aproximativ 40 de grame pentru 180 de grame de apă.

De asemenea, aromatic.md vine și cu accesorii pentru prepararea cafelei, cum ar fi: cântarul pentru V60 de la Hario, râșnițe de cea mai bună calitate, căni. Iar pentru sezonul estival, ICE Dripper face minuni, fiind un instrument perfect pentru prepararea cafelei la rece.

Cine face parte din echipa aromatic.md

Echipa aromatic.md este formată din doi tineri din Chișinău, Iulian și Adrian Andronachi. Ambii frați sunt iubitori înrăiți de cafea, dar văzând că pe piață nu există suficiente echipamente, iar cultura cafelei nu a progresat prea mult în ultima vreme, au decis să miște lucrurile.

Iulian este un tânăr care a absolvit Facultatea de Economie la Universitatea din Mannheim și s-a întors acasă spunând că vrea să facă lucruri frumoase aici. Fratele său, Adrian, studiază dreptul la Universitatea de Stat din Moldova, fiind în ultimul an de licență.

Taguri: #XY Accelerator
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente