Explozii puternice în Nikolaev, la o zi după ce 21 de oameni au murit în bombardamentele din Odesa. Zelenski: Asta e teroare deliberată

Explozii puternice au zguduit orașul ucrainean Nikolaev, sâmbătă dimineață, la o zi după ce cel puțin 21 de oameni au murit în urma atacului rușilor cu rachete care au lovit un bloc de apartamente cu mai multe etaje și un centru de sănătate în orașul-port Odesa. Rusia folosește „teroarea împotriva orașelor și oamenilor noștri", a declarat Volodimir Zelenski după acest atac, citat de digi24.ro. 

Foto: Nexta TV

Sâmbătă dimineață, sirenele de raid aerian au sunat în regiunea Nikolaev.

„Sunt explozii puternice în oraș! Stați în adăposturi!", este mesajul transmis pe Telegram de către primarul localității, Oleksandr Senkevich.

Exploziile au afectat un bloc de apartamente în timp ce oamenii dormeau, acesta fiind ultimul dintre atacurile rușilor asupra zonelor civile, transmit autoritățile din Ucraina, la doar o zi de la atacul din Odesa, în care au murit cel puțin 21 de persoane.

În discursul de vineri noapte adresat poporului de vineri noaptea, Volodimir Zelenski spune despre atacul de la Odesa, că „aceasta este teroare rusească deliberată, intenţionată, nu nişte greşeli sau o lovitură de rachetă accidentală".

El a mulţumit SUA şi lui Joe Biden pentru ajutorul militar cu valoare de 820 de milioane de dolari şi care include şi muniţie de artilerie şi radare. Liderul ucrainean mai spune că negociază cu partenerii pentru livrarea altor arme, pentru că sunt necesare pentru apărarea Donbas, regiunea Harkov, sudul Ucrainei.

„În regiunea Odesa, în prezent se desfăşoară lucrări de scoatere a molozului, după atacul cu rachete ruseşti asupra Serhiivka. Trei rachete au lovit o clădire rezidenţială obişnuită, o clădire cu nouă etaje în care nimeni nu a ascuns arme, echipamente militare sau muniţii, aşa cum spun mereu propagandiştii şi oficialii ruşi despre astfel de lovituri. Era o casă rezidenţială simplă, cu aproximativ 160 de persoane. Era locuită de oameni obişnuiţi, civili. Centrul de recreere a fost, de asemenea, distrus de această lovitură", spune în mesaj preşedintele Ucrainei.


Pub