image
Sursa foto: Profimedia

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 6-4, în turul 2 la Wimbledon. Moment emoționant la finalul partidei

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) s-a calificat în turul trei la Wimbledon, după victoria în fața belgiencei Kirsten Flipkens (36 de ani, locul 190 WTA), scor 7-5, 6-4.

Meciul a durat o oră și 25 de minute și a fost mai greu decât era așteptat pentru Simona Halep, care câștigase precedentele cinci confruntări cu Kirsten Flipkens, fără să cedeze vreun set.

Simona Halep a avut probleme în special la serviciu, dar a revenit de la 2-5 în primul set și de la 1-4 în setul doi.

Românca a reușit 20 de lovituri câștigătoare și a comis 17 erori neforțate.

La finalul partidei, Kirsten Flipkens a izbucnit în lacrimi. A fost ultimul meci din carieră, la simplu, pentru belgianca în vârstă de 36 de ani.

Flipkens a fost aplaudată îndelung atât de către Simona Halep, cât și de către spectatori. Kirsten a îngenuncheat pe terenul cu numărul 2 de la Wimbledon și a sărutat gazonul.

În semn de respect, Simona Halep a ieșit de pe teren în același timp cu Kirsten Flipkens, aplaudând-o din nou pe belgiancă.

Kirsten Flipkens a fost semifinalistă la Wimbledon în 2013. Are în palmares un titlu WTA la simplu (Quebec 2012) și cinci trofee la dublu.

În turul trei la Wimbledon, Simona Halep o va înfrunta pe poloneza Magdalena Frech (24 de ani, locul 92 WTA).

Frech le-a învins până acum la Wimbledon pe Camila Giorgi (Italia, locul 27 WTA), scor 7-6, 6-1, și pe Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, locul 84 WTA), scor 6-4, 6-4.

Simona Halep și Magdalena Frech s-au mai înfruntat de două ori în circuitul WTA, iar românca s-a impus de fiecare dată. În 2020, pe zgura de la Praga, Halep a câștigat cu 6-2, 6-0, în sferturi de finală. În 2022, în primul tur la Australian Open, Simona s-a impus cu 6-4, 6-3.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: