Prima Tabără OK din această vară

Fundația pentru Educație Financiară „OK” a dat start, în perioada 20-24 iunie, primului sejur din acest an al Taberei de vară „OK”, proiect lansat de în cadrul inițiativei de promovare a educației financiare în rândul tinerilor și copiilor.

Foto: Fundația pentru Educație Financiară „OK”

Prima ediție a Taberei OK a fost dedicată în exclusivitate copiilor angajaților OTP Bank - fondatorul și finanțatorul de bază al Fundației OK, oferind prilej pentru un grup de 21 de copii, cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani, să-și petreacă vesel și dinamic vacanța de vară, implicându-se cu zel în activitățile alese cu multă grijă și inspirație de către trainerii Fundației OK.

Conceptul Taberei OK are la bază o paletă variată de activități, începând de la exerciții de educație financiară, în care copiii, prin joc, descoperă diverse noțiuni economice și-și împărtășesc propriile experiențe de gestiune a banilor de buzunar, discută despre banii cash și electronici, analizând avantajele și riscurile implicite, cât și activități orientate pe:

  • dezvoltarea abilităților oratorice: cum se structurează și se ține un discurs, cum gestionăm emoțiile, cum captăm atenția publicului, etc.
  • dezvoltarea competențelor intelectuale prin organizarea lecțiilor de dame și șah
  • dezvoltarea interesului pentru artă, cultură și istoria plaiului natal prin vizitarea celor mai importante instituții muzeale din țară: Muzeul Național de Istorie al Moldovei, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Muzeul Militar din Chișinău.

Programul Taberei a inclus, de asemnea, o escapadă în afara capitalei, copiii având ocazia să descopere câteva locuri pitorești din zona de Codru a raionului Călărași: pensiunea agro – turistică “Casa Mierii”, Mănăstirea Căpriana – una dintre cele mai vechi așezăminte monahale din țară, fiind și unica mânăstire domnească în spațiul dintre Prut și Nistru.

Tabăra și-a încheiat programul cu un spectacol memorabil, regizat și organizat cap – coadă de copii, la care oaspeții de onoare au fost părinții. Numerele artistice concepute și prezentate în cadru acestui spectacol au stârnit emoții și impresii puternice, energia copiilor umplând spațiul Fundației OK de zâmbete și culoare!

Fiecare sejur al Taberei OK este o adevărată aventură! Vestea buna e că urmează alte 6 sejururi de tabare de vară organizate atât în Chișinău, cât și în diverse localități din țară (Bălti, Ungheni, Cahul). Menționăm că taberele sunt organizate cu prioritate pentru copii partenerilor Fundației OK și sunt absolut gratuite.

Urmăriți paginile Fundației OK pe social media și noutățile de pe site pentru a fi primul care află despre activitățile Fundației, iar pentru un parteneriat pe programe de educație financiară, ne puteți scrie pe contact@okcenter.md.


// console.log('no ads situation')