Licitațiile publice mai aduc 17 milioane de lei în bugetul capitalei, după licitarea a 30 de loturi

Peste 17 milioane de lei, vor ajunge în bugetul municipal în urma desfășurării unor noi licitații publice, organizate de Primăria Chișinău. Anunțul a fost făxut de primarul capitalei Ion Ceban. 

Foto: ipn.md
Așa cum am promis toate licitațiile sunt publice și fiecare poate participa conform legii. Nimeni nu mai trebuie să achite separat unor persoane pentru a întreprinde o activitate pe teritoriul Chișinăului, totul se face legal, iar banii acumulați transparent la buget vor fi cheltuiți pentru proiectele orașului.
Totodată, terenurile, punctele comerciale, achizițiile, darea în locațiune a încăperilor și clădirilor, au loc doar în baza licitațiilor pe care le organizăm public și transparent.
La fel a fost creat Ghișeul Unic, a fost aprobat Planul actual Anticorupție 2022-2025, unde ne propunem transparentizarea la maximum a acțiunilor și deciziilor Primăriei Chișinău și publicarea informațiilor pentru cetățeni.
Am preluat cea mai coruptă instituție din țară, iar astăzi Primăria Chișinău, conform unor sondaje, se bucură de încrederea a circa 70% din cetățeni. Asta ne demonstrează că mergem în direcția corectă.
La cele 2 licitații de astăzi pentru dreptul de a comercializa din gheretă, terasă de alimentație publică, tarabă/automat comercial, unitate ambulantă prestări servicii de agrement, amplasate pe străzi, în parcuri și în scuaruri, în preajma zonelor verzi și a lacurilor – au fost expuse câte 17 și respectiv 30 de loturi, pentru profilurile: flori și compoziții florale, legume-fructe, terasă de alimentație publică, băuturi răcoritoare și fierbinți/street food, tarabă/automat comercial cu vată de zahăr și/sau pop corn, precum și pentru unități ambulante prestări servicii de agrement (închirierea mașinuțelor electrice pentru copii sau transport recreativ pentru cei mici-trenuț).
Termenul contractului pentru dreptul de comercializare din unități comerciale ambulante este de 3 ani pentru tarabe/automate cu vată de zahăr și/sau pop-corn și de 5 ani pentru gherete, terase sau rulote.
De menționat că, organizatorul licitației este Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.


Pub