Scrisoarea militarilor din Bălți, citită de Voronin, a ajuns pe masa Ombudsmanului: Ce spune Avocatul Poporului

Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu declarațiile din cadrul briefingului de presă susținut astăzi de Vladimir Voronin cu privire la situația din cadrul Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova”.

Foto: colaj

„Avocatul Poporului, Ceslav Panico, s-a autosesizat din oficiu în cazul pretinselor nereguli mediatizate la Brigada de Infanterie Monitorizată „Moldova” și va întreprinde acțiunile procesuale prevăzute de Legea nr.52 din 03.04.2014 cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul). Oficiul Avocatului Poporului va veni cu detalii pe parcurs”, se arată în declarație.

Fostul șef de stat, Vladimir Voronin a prezentat astăzi o scrisoare pe care a primit-o de la soldații Brigăzii de Infanterie Motorizată din orașul Bălți. Aceștia denunță mai multe ilegalități ale comandanților, dar și atitudine inumană și degradantă față de soldați. „Umblăm nespălați, ne iau mâncarea adusă de mame, ne impun să le cumpărăm țigări, ne țin în soare și ne numesc turmă de pid*araji. Din cauza conducerii brigăzii, mai mulți căpitani au demisionat”, a declarat Vladimir Voronin, citând din scrisoarea pe care a primit-o de la soldații din Bălți.

Ministerul Apărării s-a autosesizat „în legătură cu declarațiile din cadrul briefingului de presă susținut astăzi de reprezentanții unui partid politic cu privire la situația din cadrul Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” și a sugerat deputaților să viziteze unitatea.


Pub