image
Sursa foto: jurnal.md

La Cahul și Bălți vor fi construite două spitale moderne, regionale; Anunțul făcut de Ala Nemerenco

În 2023, la Bălți și Cahul va demara construcția a două spitale regionale noi. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă.

Ala Nemerenco a precizat că spitalul regional de la Bălți va deservi circa 300 de mii de pacienți din rgeiunea de nord a RM, în timp ce spitalul regional de la Cahul va deservi până la 120 de mii de persoane.

O parte dintre specialiștii care vor lucra în cele două spitale vor fi aduși de la alte spitale din Bălți și Cahul, alte cadre medicale vor fi detașate de la instituții spitalicești din Chișinău. Câțiva tineri specialiști vor fi trimiși la stagii peste hotare și sunt așteptați să activeze în cadrul celor două instituții.

Construcția spitalelor va fi finanțată de Banca Europeană pentru Investiții și de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și va dura până la trei ani.

Ministra Sănătății a mai precizat că niciun spital din Republica Moldova nu va fi închis după ce va începe funcționarea celor două spitale regionale noi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: