Ești gata de vacanță în afara țării? Vezi schimbările de la punctele vamele, ca să eviți cozile: Unele se află în reparații

În posturile vamale de frontieră Leușeni și Sculeni se desfășoară lucrări de construcție și modernizare, fapt ce poate condiționa creșterea timpilor de așteptare la traversare. În acest context, Serviciul Vamal vine cu recomandări pentru călătorii care planifică să-și petreacă vacanța peste hotarele țării.

Foto: customs.gov.md

„Conform datelor statistice anume posturile vamale de frontieră Leușeni și Sculeni sunt cele mai solicitante în această perioadă. Însă puțini cunosc că în aceste posturi vamale se desfășoară lucrări de construcție și modernizare, fapt ce poate condiționa creșterea timpilor de așteptare la traversare.

În PTF Leușeni au loc lucrări de reparație a benzilor de circulație de pe podul ce leagă cele două maluri ale Prutului. Respectiv, autovehiculele se pot deplasa, periodic, doar pe o singură bandă.

În PTF Sculeni, sensul de ieșire din Republica Moldova este în proces de modernizare. Astfel, circulația transfrontalieră se desfășoară doar pe direcția intrare în țară. Respectiv, în PTF Sculeni se înregistrează adesea trafic intensiv. De obicei aglomerațiile se formează în zilele de miercuri, vineri pe direcția ieșire din țară, iar pe sensul de intrare în zilele de vineri după orele 17:00 și duminică după orele 13:00”, informează Serviciul Vamal.

Totodată, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Poliţia de Frontieră întreprind toate măsurile menite să contribuie la fluidizarea traficului transfrontalier.

Dacă aveți neclarități sau întrebări cu privire la legislația vamală, regimurile și destinațiile vamale, declararea mărfurilor, clasificarea și originea acestora, acte permisive, regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontieră sau dacă doriți să denunțați eventualele abuzuri sau fapte de comportament corecțional comise de angajații instituției călătorii sunt îndemnați să apele operatorii Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal, la numărul de telefon: +373 22 78-88-88.


Pub