Robu, despre sesizarea lui Stati la CSP: Sunt organele competente, care urmează să se expună și să examineze afirmațiile nefondate ale dumnealui

Procurorul General interimar a declarat că nu va comenta acuzațiile pe care i le aduce fostul director Moldatsa, Sorin Stati, expuse într-o sesizare ce a intrat în procedura de examinare la Consiliul Superior al Procurorilor. „Sunt organele competente, care urmează să se expună și să examineze afirmațiile nefondate ale dumnealui”, a menționat Dumitru Robu la Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Foto: colaj

„Acțiunile din ultimul timp întreprinse în adresa mea, dar și a altor procurori, sunt pentru a induce în eroare opinia publică și a distrage atenția de la adevăratele acțiuni ale procurorilor în adresa unor subiecți. Este vorba despre cei menționați - Platon, Plahotniuc, Șor, Andronachi și, în ultimul timp, li s-au mai alăturat alți subiecți”, a spus Robu, refuzând să comenteze acuzațiile la adresa sa.

Consiliul Superior al Procurorilor a amânat, pe 28 iunie 2022, pentru altă ședință examinarea adresării lui Sorin Stati cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale Procurorului General interimar, Dumitru Robu. Asta după ce Stati a cerut recuzarea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, iar în acest caz, iar Consiliul rămânea fără cvorum, fiind în imposibilitate de a examina adresarea.

Fostul director al companiei de stat Moldatsa Sorin Stati a depus o plângere pe câteva pagini la Consiliul Superior al Procurorilor ce-l vizează pe Procurorul General interimar Dumitru Robu. În sesizare este vizată perioada din 2011, când Robu era procuror la procuratura în Transport, iar Stati conducea Întreprinderea de Stat Moldaeroservice.


Pub