image
Sursa foto: Profimedia

Papa Francisc le-a transmis mamelor să nu le mai calce cămășile fiilor și să îi îndemne la căsătorie

Papa a dat câteva sfaturi parentale în stil „dragoste dură” pentru mamele frustrate, dar „supraprotectoare”, care au fii adulți care pur și simplu nu vor să „părăsească cuibul”.

Papa Francisc le-a spus mamelor catolice, în timpul unei slujbe religioase care a marcat sfârșitul celei de-a zecea Întâlniri Mondiale a Familiilor, că ar trebui să înceteze să mai calce cămășile fiilor lor și să îi încurajeze să meargă să se căsătorească.

De asemenea, el i-a îndemnat pe bărbații adulți să nu „ia calea ușoară” și să se întoarcă la mamele lor în „momentele de dificultate”, potrivit The Independent.

Șeful Bisericii Catolice, în vârstă de 85 de ani, care nu a fost niciodată căsătorit și nu are copii, a spus: „Vedem atât de mulți tineri care nu au curajul să se căsătorească, iar mamele îmi spun adesea: Fă ceva, vorbește cu fiul meu, nu se căsătorește și are 37 de ani”.

„Dar doamnă, nu-i călcați cămășile, faceți primul pas trimițându-l afară, lăsați-l să părăsească cuibul”.

La slujba care a avut loc la Vatican, la Roma, în weekend, Papa a spus că dragostea familială „nu este posesivă, este pentru libertate întotdeauna”.

„Și apoi, în momentele de dificultate, în crize – toate familiile le au – vă rog să nu luați calea ușoară: Mă întorc la mama”, a adăugat el, adresându-se bărbaților adulți.

Papa a vorbit și despre avort

În timp ce Curtea Supremă a SUA a anulat săptămâna trecută protecțiile constituționale pentru avort, Papa și-a folosit, de asemenea, platforma pentru a condamna deciziile „egoiste” care „zădărnicesc dorința de a aduce noi vieți în lume”.

Deși nu a menționat în mod explicit avortul sau hotărârea în omilia sa, Papa a spus: „Să nu permitem ca familia să fie otrăvită de toxinele egoismului, ale individualismului, ale culturii de astăzi a indiferenței și a risipei și, ca urmare, să își piardă însuși ADN-ul, care este spiritul de primire și de slujire”.

Papa s-a opus în mod constant avortului, comparând anterior procedura de salvare a vieții cu „angajarea unui asasin plătit pentru a rezolva o problemă”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: