(update) Alertă cu bombă la Judecătoria Buiucani, falsă: Se caută autorul
Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani. Inspectoratul de Poliție, a fost sesizat în jurul orei 13:50 precum că în incinta instituției, este amplasat un obiect explozibil. Apelul la serviciul 112 fiind făcut de un bărbat.

(update) În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă nu s-a adeverit. Polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile. Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă. 

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea minciunoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.
Foto: Colaj
„La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate. Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

La fel, la fața locului au fost solicitați angajații secției tehnico-explozibile pentru a verifica clădirea.Toate serviciile specializate activează la fața locului”, anunță Direcția de Poliție a mun. Chișinău.


Pub