(doc) Averea și interesele Maiei Sandu în perioada când a fost deputat și prim-ministru, verificate de ANI. Ce a constatat inspectorul de integritate

Autoritatea Națională de Integritate a făcut publice rezulatele controalelor averii și intereselor personale ale Maiei Sandu, pentru perioada când aceasta a deținut funcția de deputat în Parlament și pe cea de prim-ministru al Republicii Moldova. Actul de constatare a fost publicat pe site-ul ANI.

Foto:

Controlul a fost inițiat de inspectorul ANI la 17 august 2020, în urma a două sesizări, depuse de același petiționar, la 7 și 21 august 2020. Maia Sandu a fost informată despre inițierea, în privința sa, a controlului averii și intereselor personale, pentru perioada 9.03.2019 - 13.11.2019, când aceasta a deținut funcția de deputat în Parlamentul RM, și, respectiv, prim-ministru al Republicii Moldova.

În vederea acumulării materialului probator, inspectorul ANI a accesat on-line registrele de stat, iar de la instituțiile deținătoare de date, informații, înscrisuri și documente a solicitat prezentarea celor care atestă veniturile obținute de Maia Sandu, averea dobândită și cheltuielile suportate de aceasta, în perioada supusă verificării.

În urma verificărilor, inspectorul  a constatat lipsa încălcărilor sub aspectul diferenței substanțiale între veniturile obținute, averea dobândită și cheltuielile realizate de Maia Sandu, în perioada exercitării funcției de prim-ministru al RM și mandatului de deputat în Parlamentul RM.



Pub