Un bărbat va sta 11 ani după gratii după ce și-a ucis prietenul la beție: Acesta nu și-a recunoscut vina

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 11 ani, cu executare pedepsei în penitenciar de tip închis, după ce și-a ucis prietenul. Cazul a avut loc în luna februarie a acestui an.

Foto: UNIMEDIA
Inculpatul a fost acuzat de către procurori că, în noaptea de 22 februarie 2022, în timp ce se afla la domiciliul său din sector Centru al capitalei, între acesta și un prieten de al său a apărut un conflict spontan, cauzat de consumul de alcool. Condamnatul, profitând de starea de neputință a victimei de a se apăra, fiind beat criță, cu o deosebită cruzime, i-a aplicat victimei mai multe lovituri în regiunea capului, toracelui și a abdomenului, încercând să-l asfixieze mecanic, în rezultatul cărora a survenit decesul victimei.

Bărbatul condamnat are vârsta de 45 ani și este originar din municipiul Chișinău. Victima la rândul său, s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 44 ani, originar din Chișinău și care se afla în relații de prietenie de mai mult de zece ani cu persoana condamnată.

Pe tot parcursul desfășurării procesului penal, inculpatul s-a aflat în arest preventiv, măsura menținută de către instanța de judecată până când sentința va deveni definitivă.

Fiind audiat asupra circumstanțelor cazului, inculpatul nu și-a recunoscut vina în săvârșirea faptei incriminate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Pub