Spărgea geamurile mașinilor și fura din interior: Bărbatul și-a aflat sentința

Un tânăr, în vârstă de 31 ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvârșirea a 17 episoade furt din automobile. Cazurile au avut loc în perioada lunilor februarie – martie 2022, atunci când inculpatul a deteriorat geamurile la 17 automobile, din sectoarele Centru, Botanica și Buiucani al capitalei, de unde în mod ascuns a sustras diverse bunuri materiale, valoarea cărora varia între 3000 până la 18000 lei.

Foto: Zuto
Judecata pe acest caz, s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (art.364/1 din Codul de procedură penală), ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus admiterea integrală a acțiunilor civile, dispunând încasarea din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a prejudiciului material cauzat.

Persoana condamnată nu este la prima abatere de ordin penal, acesta fiind recent eliberat din locurile de detenție, unde și-a ispășit pedeapsa pentru comiterea unor infracțiuni similare, fiind condamnat în anul 2014, la 8 ani de închisoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Pub