‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
8.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProgram național de dezvoltare a agriculturii ecologice, elaborat cu suportul CNFA și al USAID

Program național de dezvoltare a agriculturii ecologice, elaborat cu suportul CNFA și al USAID

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un program național de dezvoltare a agriculturii ecologice va fi elaborat, în perioada iunie-septembrie, de un expert autohton selectat pe bază de concurs în cadrul programului „Farmer-to-Farmer”, implementat de CNFA Moldova cu sprijinul financiar al USAID.

Misiunea va demara cu studierea cadrului juridic relevant, inclusiv a proiectului de lege privind agricultura ecologică, a analizei lanțului valoric al agriculturii ecologice, elaborată de CNFA Moldova, precum și a altor documente oferite de Departamentul agricultură ecologică al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Totodată, expertul va avea întâlniri și discuții cu reprezentanții ministerului de resort, ai Asociației MOVCA, sectorului privat, instituțiilor de învățământ și va desfășura o conlucrare strânsă cu Secția juridică și Departamentul agricultură ecologică al Ministerului sus-menționat.

Proiectul final al Programului național de dezvoltare a agriculturii ecologice urmează a fi elaborat până în luna septembrie a acestui an și să includă și propunerile colectate de la grupurile interesate, inclusiv formulate sau recepționate de reprezentanții ministerului de resort.

Programul John Ogonowski și Doug Bereuter „Farmer-to-Farmer” oferă consultanță de afaceri gratuită producătorilor agricoli autohtoni, dar și unor instituții sau organizații din sector.

Asistența este acordată de voluntari cu studii și experiență vastă, selectați prin concurs din SUA, iar din 2021 în acest scop sunt angajați, în premieră, și experți autohtoni.

‹ adv ›

Programul „Farmer-to-Farmer” a mai fost implementat în ţara noastră în perioada 1993-2013, iar actuala fază a demarat în 2018 și se va încheia la finele acestui an.

Pentru detalii:

Nadejda MOCANU, directoare CNFA Moldova, 069260005, [email protected].

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›