image
Sursa foto: Jurnal.md

Liderul separatist de la Tiraspol, alertat că Armata Națională ar putea fi modernizată și că efectuează antrenamente

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a arătat alertat într-un interviu pentru un post de televiziune din Rusia că Armata Națională a Republicii Moldova ar putea fi modernizată și că efectuează antrenamente.

„Acum în RM se discută o temă, a militarizării. Moldova a început să primească modele de arme occidentale, pentru a-și întări forțele armate. Este periculos. Trebuie să răspundem la întrebarea, „pentru ce?”. Eu personal am impresia că cineva ar vrea să împingă Republica Moldova la un război cu Transnistria. Cuiva i-ar fi convenabil. Există șoimi care ar avea nevoie de aceasta, dar înțeleg că astăzi armata Moldovei nu este pregătită. Are forțe slabe, o pregătire slabă. De aici, a apărut problema militarizării, a pregătirii armatei”, a spus Krasnoselski.

În context, el a făcut o asociere cu situația din Georgia, când ex-președintele Georgiei Mihail Saakașvili și-a consolidat armata.

„Și la ce a contribuit aceasta? La război împotriva Osetiei, au fost uciși pacificatorii ruși(...). Nu trebuie să glumim. Prin intermediul Transnistriei pot fi atrase în război țări NATO. Este inacceptabil”, a mai sugerat liderul nerecunoscut de la Tiraspol în interviul pentru Tv-Țentr.

Precizăm că în Transnistria la momentul actual este instituit cod galben de alertă teroristă. Ca rezultat în regiune au apărut mai multe fortificații cu plăci de beton instalate la intrările și ieșirile din localități. Anterior Biroul de reintegrare a atenționat Tiraspolul că împovărează dreptul cetățenilor la libera circulație care și așa este destul de anevoios în această regiune.

Amintim că raioanele din estul Republicii Moldova sunt recunoscute oficial ca zonă ocupată militar de Rusia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: