image
Sursa foto: jurnal.md

Slusari: În Transnistria s-a intensificat procesul de recrutare a bărbaților în armata rusă

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, liderul asociației Forța Fermierilor, afirmă că în regiunea transnsitreană ar avea loc un proces de recrutare în armata rusă a bărbaților cu vârsta de 19 - 40 de ani.

Conform anunțului la care face trimitere Slusari, sunt invitați să-și desfășoare serviciul militar prin contract în armata rusă tineri cu vârsta de 19-40 de ani. Aceștia ar trebui să dețină cetățenia rusă și până la 27 de ani să aibă măcar studii la nivel de școală profesională. Organizatorii recrutării promit o remunerare de 30 de mii de ruble (circa 10 mii de lei).

„Federația Rusă vă asigură cu echipament, pachet social și spațiu de locuit”, se mai spune în anunț.

Cei care încearcă să recruteze tineri mai promit și alte beneficii după încheierea datoriei conform contractului.

„Apare întrebarea cine tensionează situația în regiune? Din căte înțeleg, procesul de recrutare în armata rusă în Transnistria s-a intensificat enorm. Nimeni nu ascunde că acești mercenari vor merge la război în Ucraina”, a declarat Alexandru Slusari.

Amintim că încă în luna aprilie, curent, consilierul Ministrului Afacerilor Interne din Ucraina, Anton Gherașcenko, anunța că în Transnistria are loc o campanie de mobilizare a bărbaților pentru războiul din Ucraina.

„Cunoaștem, potrivit informațiilor oferite de Serviciul de Securitate al Ucrainei, că în Transnistria, enclava rusă din Republica Moldova, Moscova a pus condiția să fie angajați 15 mii de soldați prin contract. Știți câți s-au prezentat? Zero. Nimeni nu a venit. Niciunul”, a spus Anton Gherașcenco.

În aceeași perioadă a fost recrutat un batalion de soldați prin contract din republica separatistă Osetia de Sud din Georgia.

„Au venit, au stat trei zile și au plecat.Nimeni nu vrea să moară pentru aberațiile lui Putin. De aceea observăm azi că rușii au planuri de mobilizare. Studiourile de propagandiști de la Moscova: Skabeeva, Soloviov etc deja vorbesc de o viitoare mobilizare în Rusia”, a mai spus Anton Gherașcenko.

Noutăţile partenerilor

comentarii: