image
Sursa foto: Facebook // Vladimir Zelenski

Un mall din regiunea Poltava, ținta unei rachete rusești; În interior s-ar fi aflat până la 1000 de civili

Rușii au atacat cu rachete regiunea Poltava din Ucraina. Una dintre acestea a țintit un centru comercial din orașul Kremenciuk, ceea ce a declanașat un incediu puternic. În interiorul mall-ului, se aflau civili, iar numărul victimelor se estimează a fi cutremurător.

În după-amiaza zilei de azi, militarii ruși au lansat rachete asupra regiunii ucrainene Poltava. Una dintre rachete a lovit un mall din orașul Kremenciuk și se estimează că există un număr mare de victime în înterior.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a publicat un mesaj de condamnare a acestui act agresiv din partea rușilor pe pagina sa de Facebook. Acesta estimează că în mall s-ar fi aflat aproximativ 1000 de persoane.

„Invadatorii au lovit mallul cu rachete, unde erau peste o mie de civili. Centrul comercial arde, salvatorii sunt angajați în stingerea incendiului, numărul victimelor nici nu poate fi imaginat. Niciun pericol pentru armata rusă. Doar eforturile oamenilor de a duce o viață normală îi înfurie atât de mult pe invadatori. Rusia continuă să-și manifeste neputința asupra cetățenilor de rând. Este inutil să te aștepți la ceva adevat sau uman din partea ei”, se arată în mesajul președintelui ucrainean.

Полтавщина. Кременчук. Окупанти вдарили ракетами по торговельному центру, де було понад тисячу цивільних. ТРЦ палає, рятувальники займаються гасінням пожежі, кількість жертв неможливо навіть уявити. Жодної небезпеки для російської армії. Жодної стратегічної цінності. Лише намагання людей жити нормальним життям, що так злить окупантів. Росія продовжує виміщати своє безсилля на звичайних громадянах. Сподіватися на адекватність і людяність з її боку марно. Publicată de Володимир Зеленський pe Luni, 27 iunie 2022

Noutăţile partenerilor

comentarii: