image
Sursa foto: kyivindependent.com

Rusia dă vina pe Ucraina pentru lovitura de rachetă asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev

Ministerul Apărării de la Moscova a susţinut astăzi că nu Rusia, ci Ucraina este de vină pentru lovitura de rachetă de duminică dimineaţa asupra unui bloc de locuinţe din Kiev. Rușii se justifică, spunând că o rachetă antiaeriană ucraineană Buk ar fi interceptat eronat o altă rachetă antiaeriană, de tipul S-300, lansată tot de ucraineni şi care ar fi căzut peste respectiva clădire.

Rachete ruseşti au lovit în weekend capitala ucraineană pentru prima dată după câteva săptămâni. Autorităţile de la Kiev au anunţat că au fost afectate un bloc de locuinţe şi un loc de joacă de lângă o grădiniţă.

Ministerul rus al apărării a comunicat că ţinta asupra căreia au fost lansate patru rachete era o fabrică de armament, însă sistemul de apărare antirachetă ucrainean Buk a interceptat în mod eronat o rachetă antiaeriană S-300 lansată tot de ucraineni, care a căzut pe o clădire rezidenţială „din cauza lipsei de coordonare între sistemele antiaeriene”, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Regimul de la Kiev a încercat să intercepteze rachete ruseşti de înaltă precizie cu arme antiaeriene staţionate în oraş”, arată comunicatul de la Moscova.

Rusia a dezminţit de mai multe ori că atacă zone civile în cadrul aşa-numitei „operaţiuni speciale” – invazia în Ucraina – în ciuda multor imagini cu locuinţe distruse şi a estimărilor ONU conform cărora din 24 februarie, când a început războiul, au fost ucişi cel puţin 4731 de civili.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că loviturile de duminică asupra Kievului sunt încă o dovadă a „barbariei” agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: