Nagacevschi, după ce tariful majorat la transport a ajuns în judecată: Guvernul a acționat vădit politic, pentru a bloca Chișinăul

„Guvernul, depunând cerere de chemare în judecată împotriva municipalității pentru a anula tarifele la transport, a acționat vădit politic, cu scopul de a bloca Chișinăul și de a crea probleme financiare în dezvoltarea urbei, atentând grav la autonomia locală”. Este reacția viceprimarului Fadei Nagacevschi, după ce decizia Consiliului Municipal Chișinău, prin care s-a decis majorarea tarifului la călătoriile cu transportul public, a fost contestată în instanță.

Foto: zdg.md
„Nu știu dacă mai este cineva care nu ar fi conștient de faptul că ajustarea tarifelor la transportul public reprezintă o urgență pentru a asigura funcționalitatea acestui serviciu pentru cetățeni.

Faptul că Consiliul municipal Chișinău a considerat ca fiind un risc de imagine asumarea de responsabilitate pentru a ajusta tariful la un serviciu public esențial și a pasat responsabilitatea către Primarul general, este injust. Dar asta a fost decizia Consiliului și Primăria o respectă.

Guvernul însă, depunând cerere de chemare în judecată împotriva municipalității pentru a anula tarifele la transport, a acționat vădit politic cu scopul de a bloca Chișinăul și de a crea probleme financiare în dezvoltarea urbei, atentând grav la autonomia locală.

Guvernul, care nu mai respectă legile de vreo jumătate de an, acoperindu-se cu starea de urgență pentru a justifica sărăcia și achizițiile netransparente ce ne aduc la sapă de lemn, a considerat că se va reabilita dacă va bloca Chișinăul printr-o acțiune populistă de contestare a tarifului. Trist.

De altfel, Guvernul a solicitat suspendarea unor acte consumate, întoarcerea executării acestora fiind imposibilă fără a aduce prejudicii financiare municipalității”, a scris Fadei Nagacevschi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


Călătoria cu transportul public va costa 6 lei din 1 iulie, în mun. Chișinău, conform noii metodologii aprobate de Consiliul Municipal Chișinău, în cadrul ședinței din 13 iunie. Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat, anunță Primăria capitalei.

Astăzi, Ilie Ceban, viceprimarul de Chișinău, a anunțat că decizia Consiliului Municipal Chișinău, prin care s-a decis majorarea tarifului la călătoriile cu transportul public, a fost contestată în instanță.

În context, primarul capitalei, Ion Ceban, acuză guvernarea PAS de „un atac fără precedent”. „Ei își doresc ca transportul public să staționeze, ca lucrătorii să nu poată primi salariu, pentru că asta e politica pe care o fac la nivel de țară”, a precizat edilul.


Pub