(video) Igor Dodon îndeamnă PAS să nu se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei: Nu vă faceți de cap, e o greșeală ce va afecta cetățenii

Fostul șef de stat Igor Dodon a venit cu un îndemn către actuala guvernare să nu se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei. „Nu vă faceți de cap, pentru că aceasta nu ține de ambiția personală sau de ideologia PAS, aceasta ține de viața cetățenilor”, a declarat Igor Dodon.

Foto: captură video

„Câteva cuvinte despre intenția unor guvernanți să se alăture sancțiunilor împotriva rusiei: Nu vă faceți de cap, pentru că aceasta nu ține de ambiția personală sau de ideologia PAS, aceasta ține de viața cetățenilor. Țări mai importante, cum e Turcia, nu s-au alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei, sunt membre NATO și au statut de candidat de 20 de ani.

Noi, Republica Moldova, să încercăm să motivăm că am obținut statutul de candidat și hai să ne alăturăm sancțiunilor este o greșeală enormă. Eu vreau să-i preîntâmpin pe cei de la guvernare să nu facă greșeli, pentru că nu ține de viața lor, dar de viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.


„Declarațiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie, privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei”. Reacția aparține Ministerului de Externe al României și vine după ce vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a declarat că se dorește „crearea unei noi Românii Mari, ca să se grăbească aderarea Republicii Moldova”, la Uniunea Europeană. Medvedev a mai menționat că politicienii români „demult joacă hore în jurul Moldovei, iar dacă vor decide să o anexeze, să nu uite ca în Transnistria locuiesc 220 mii de cetățeni ai Rusiei”.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a venit cu clarificări, după ce vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev a declarat că se dorește „crearea unei noi Românii Mari ca să se grăbească aderarea Republicii Moldova”. Instituția susține că sunt „promovate subiecte inexistente și paralele false”. Totodată, într-un comunicat de presă se menționează că „România a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova, devenind în prezent principalul partener comercial al țării noastre”.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a amenințat Republica Moldova că dacă se va alătură sancțiunilor europene împotriva Rusiei atunci „pot fi 100% siguri că nu vor primi de la noi nu doar energie „scumpă”, ci nimic”. „Lăsați-i să se bucure de sancțiuni înainte de a intra în UE”, a declarat acesta.

Consiliul European a votat pentru acordarea statutului de state candidate pentru aderare Republicii Moldova și Ucrainei.


Pub