Ceban, după ce tariful majorat la transportul din capitală a ajuns în judecată: Un atac fără precedent din partea guvernării PAS

Primarul capitalei, Ion Ceban, acuză guvernarea PAS de „un atac fără precedent”, după ce decizia Consiliului Municipal Chișinău, prin care s-a decis majorarea tarifului la călătoriile cu transportul public, a fost contestată în instanță. „Ei își doresc ca transportul public să staționeze, ca lucrătorii să nu poată primi salariu, pentru că asta e politica pe care o fac la nivel de țară”, a spus Ceban.

Foto: captura ecran

„A fost aprobată decizia CMC, a fost emisă dispoziția primarului, ca să ne trezim cu un atac fără precedent din partea guvernării PAS. Ceea ce fac ei ca să-și bată joc în continuare de locuitorii mun. Chișinău.

Ne-am trezit cu cererea de chemare în instanța de contencios administrativ, cu privire la anularea deciziei CMC.

Argumentele invocate sunt de-a dreptul absurde:

- expertiza anticorupție este obligatorie pentru toate actele normative și are menirea etc. Eu fac referință la expertiza anticorupție care, de fapt, există și este semnată de către colegii noștri.

De ce spun fără precedent? Un asemenea atac în adresa administrației publice locale, în contextul descentralizării nu a avut loc în RM în toți acești ani de independență. Cancelaria de stat, dacă vede vreo problemă, trebuie să notifice Primăria, iar Primăria să răspundă în termen de 30 de zile. Iată că ei s-au adresat în instanța de judecată, pentru a anula.

Nu contează ce va fi mai departe, politica tarifară va merge înainte. Presupun că nu doar faptul că întreprinderile ajung în faliment și ei își doresc ca transportul public să staționeze, ca lucrătorii să nu poată primi salariu, pentru că asta e politica pe care o fac la nivel de țară. Au sărăcit absolut totul. Protagoniștii scumpirilor sunt cei de la PAS”, a declarat Ion Ceban.

„Nu veți reuși și nu presați vă rog sistemul judecătoresc. Înțeleg că acum îi speriați cu evaluările. Eu am încredere în continuare că Moldova este un stat democratic. Deja am transmis demersurile la Consiliul Europei, la Delegația UE”, a mai adăugat edilul.



Călătoria cu transportul public va costa 6 lei din 1 iulie, în mun. Chișinău, conform noii metodologii aprobate de Consiliul Municipal Chișinău, în cadrul ședinței din 13 iunie. Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat, anunță Primăria capitalei.

Astăzi, Ilie Ceban, viceprimarul de Chișinău, a anunțat că decizia Consiliului Municipal Chișinău, prin care s-a decis majorarea tarifului la călătoriile cu transportul public, a fost contestată în instanță.


Pub