Germania vrea să salveze industria aeriană. Are nevoie urgent de lucrători străini

27 Iun. 2022, 17:59
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
27 Iun. 2022, 17:59 // Actual //  MD Bani

Germania vrea să angajeze cât mai curând posibil lucrători străini, pentru a ajuta operatorii de aeroporturi, confruntaţi cu un deficit masiv de angajaţi, în timpul sezonului de vară aglomerat, a afirmat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, transmite Reuters.

Potrivit presei internaționale, străinii vor fi angajați temporar și vor beneficia de cazare şi salariu standard. De asemenea, ei vor trebui să îndeplinească aceleaşi verificări de securitate şi fiabilitate ca restul angajaţilor.

Companiile aeriene şi operatorii de aeroporturi din Europa se confruntă cu o lipsă de personal care să gestioneze fluxurile de pasageri, după ce s-a majorat cererea pentru călătoriile aeriene, în urma ridicării majorităţii restricţiilor. Tot mai mulţi angajaţi ameninţă cu mişcări de protest, scrie Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Muncii a declarat că nu poate comenta în privinţa numărului de lucrători străini care ar urma să sosească, după ce publicaţia Bild am Sonntag a informat că din iulie ar urma să sosească un număr cu „patru cifre” de angajaţi calificaţi din Turcia în Germania.

Lucrătorii străini s-ar putea ocupa de gestionarea bagajelor, a declarat Andreas Rosskopf, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Germani, care nu a recomandat folosirea acestora pentru verificări de securitate.

Conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor ADV, aproximativ unul din cinci locuri de muncă în domeniul verificărilor, securităţii şi manipulării aeronavei nu sunt ocupate.

În următoarele zile, operatorii de aeroporturi ar urma să anunţe numărul exact al angajaţilor de care au nevoie, dar şeful Asociaţiei ABL se aşteaptă ca în următoarele trei luni să fie aduşi 1.000 – 2.000 de angajaţi, cel mai probabil începând din august.

Conform unei estimări a şefului Oficiului de Muncă, Detlef Scheele, Germania are nevoie anual de cel puţin 400.000 de noi lucrători imigranţi, proveniţi atât din UE, cât şi din state terţe.

Când legea asupra imigraţiei lucrătorilor calificaţi a intrat în vigoare în anul 2020, autorităţile germane sperau că minimum 10.000 de imigranţi vor veni anual din afara UE în Germania pentru a lucra în această ţară. Însă, pandemia COVID-19 şi restricţiile antiepidemice, precum şi schimbările pe piaţa muncii din statele de origine, nu au permis realizarea acestei prognoze.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău