Putin, umilit de o femeie! Vrea să-l înfrunte față în față

27 Iun. 2022, 21:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Iun. 2022, 21:32 // Actual //  Lupu Eduard

Ursula von der Leyen a declarat că îl așteaptă pe Vladimir Putin la summitul G20, care va avea loc în perioada 15-16 noiembrie, în Indonezia, pentru a-i spune în față dictatorului Rusiei care sunt consecințele războiului pe care l-a pornit contra Ucrainei.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că ar vrea să-l vadă față în față pe președintele rus Vladimir Putin, la summitul G20, pentru a putea să-i spună în față dictatorului ce crede despre acțiunile sale din Ucraina, potrivit ZDF.

„Ar trebui să ne gândim foarte mult la închiderea G20. Eu nu susțin asta. În opinia mea, G20 este prea important, inclusiv pentru țările în curs de dezvoltare, pentru ca noi să-l lăsăm pe Putin să distrugă din nou acest organism”, a spus șefa Comisiei Europene.

Ea a adăugat: „Cred că ar fi mai bine – dacă vine – să-i spunem în față lui Vladimir Putin ce credem noi”.

Cel de-al șaptesprezecelea summit G20 va avea loc în perioada 15-16 noiembrie în Indonezia, pe insula Bali, primul de după declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina.

Europa încearcă, în această perioadă, să contracareze șantajul Kremlinului cu privire la exporturile de cereale ucrainene și a anunțat că este gata să accepte refugiați ucraineni cât va fi necesar. De asemenea, potrivit oficialilor europeni, UE nu îi va ierta nimic criminalului internațional Vladimir Putin, a declarat Ursula von der Leyen într-o emisiune a postului Ukraine 24, citată de Segodnia.

Șantajul Rusiei cu cerealele

„Acțiunile Rusiei sunt o rușine. Folosesc alimentele pentru a ne șantaja pe toți și a-i pune în pericol pe oamenii cei mai vulnerabili. În fața ochilor noștri, Rusia blochează exportul a 20 de milioane de tone de grâu, bombardează depozitele din Ucraina, fură cereale. Facem totul pentru a găsi modalități de a scoate cereale din Ucraina rutier sau pe calea ferată. Și funcționează. Cu toate acestea, desigur, nu la fel de bine precum cu nave maritime mari. Și, prin urmare, sarcina noastră este să înlăturăm blocada rusă de la Marea Neagră pe cât posibil”, a spus Ursula von der Leyen .

„Putin este omul în a cărui conștiință se află acest război criminal teribil. El este un criminal. Și, ca criminal, trebuie să plătească prețul pe care ne-a făcut să-l plătim. El trebuie să plătească pentru pierderile pe care le-a provocat. Prin urmare, am introdus șase pachete de sancțiuni care în serios economia rusă. Prin urmare, ne este imposibil să revenim la relații normale cu Putin”, a dat asigurări șefa Comisiei Europene.

„Suntem atât de uimiți de poporul ucrainean încât europenii și-a deschis nu doar casele, ci și inimile pentru refugiați. De fapt, ucrainenii sunt cei care trebuie să decidă unde le este mai bine acum. Vedem o mulțime de mișcări. Și asta este foarte bine. 7,5 milioane de oameni au venit în UE. Cu toate acestea, astăzi aproximativ trei milioane s-au întors acasă. Restul rămân în UE. Adică mișcarea este constantă. Este prea devreme să spunem cine va rămâne. Dar ceea ce este important, suntem bucuroși să primim aici ucraineni. Ca oameni, ca prieteni, ca oameni ai unei țări care ne-a impresionat prin felul în care a susținut valorile noastre comune și democrația”, a încheiat Ursula von der Leyen.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău