image
Sursa foto: Lorenzo Tondo/twitter

Explozii în centrul istoric al orașului Kiev; O rachetă a deteriorat o clădire cu nouă etaje; „Sunt victime”

Trei explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, conform The Guardian. Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului.

Alerta de raid aerian a început să sune în capitală la ora locală 5:47 a.m.

AFP a informat că exploziile au avut loc în jurul orei 6.30, ora locală, la aproape jumătate de oră după ce sirenele de raid aerian au sunat în capitala ucraineană, care nu a fost bombardată de ruși de aproape trei săptămâni.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat că exploziile s-au produs în cartierul central Șevcenko. Șevcenko este un cartier istoric care găzduiește un grup mai mare de universități, restaurante și galerii de artă.

Potrivit agenției Unian, un mesaj despre un incendiu într-o clădire cu 9 etaje a fost primit de salvatori astăzi la ora 06:29. La fața locului au descins cele mai apropiate unități de pompieri și salvare. Pompierii au constatat că, în urma bombardamentelor, a izbucnit un incendiu într-o clădire cu 9 etaje, cu distrugere parțială a etajelor 7, 8 și 9. Suprafata incendiului este de 300 m.p. „Se întreprind măsuri pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor. Potrivit datelor preliminare, sunt victime. La fața locului sunt implicate 19 unități de echipament de pompieri și 67 de persoane", se arată în anunțul făcut de sreviciul ucrainean de salvatori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: