Bătaie în Penitenciarul din Rezina: Un deținut, spitalizat la Terapie Intensivă. Angajații instituției au intervenit în forță

Bătaie între doi deținuți din Penitenciarul nr. 17 din Rezina. Drept urmare a bătăii, unul dintre ei a ajuns la spital. Cazul a avut loc ieri, 25 iunie, în jurul orei 12:10. Angajații instituției au fost nevoiți să intervină în forță.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Administrației Națională a Penitenciarelor, în Penitenciarul nr.17-Rezina, între doi condamnații la detențiune pe viață, ce se dețineau în aceeași celulă, a avut loc o ceartă care, spontan a degenerat în altercație. Deținutul care a generat conflictul a fost imobilizat de către colegul de celulă, însă în timpul altercației s-a ales cu leziuni corporale, două plăgi contuze în regiunea frontală și parietală a capului și o plagă în regiunea gâtului.

Angajații instituției au intervenit în forță stopând acțiunile ilegale ale condamnaților. La orele 12:27 pentru acordarea ajutorului medical calificat a fost solicitat serviciul de urgență 112, după care la orele 14:46 a fost reîntors în penitenciar. Ulterior, în legătură cu agravarea stării de sănătate, în jurul orelor 15:25 a fost solicitat repetat serviciul 112, condamnatul fiind escortat și internat în Spitalul Raional Rezina, în Secția Terapie Intensivă.
De către administrația penitenciarului, pe cazul dat au fost demarate toate procedurile care se impun conform legislației execuțional-penale, fiind informate concomitent toate organele abilitate.

În acest context, pentru formarea obiectivă a opiniei publice, considerăm imperios necesar solicitarea prealabilă a poziției oficiale a instituției vizate, față de eventualele nereguli imputate. Acest fapt va contribui la evitarea mediatizării informațiilor neverificate sau neactuale, ce pot avea scopul denigrării intenționate a imaginii instituției statului care pune în aplicare pedepsele privative de libertate și a funcționarilor publici cu statut special din cadrul sistemului administrației penitenciare.
Încurajăm toate persoanele și instituțiile media ce intenționează să mediatizeze informații aferente activității sistemului administrației penitenciare, să ne sesizeze pentru a oferi claritate subiectului abordat la numărul de telefon 022 63-69-68, unde puteți apela zilnic 24/24.


Pub