Două reprezentante ale Universității Tehnice a Moldovei au participat la cursul intensiv destinat creatorilor, designerilor de modă și textile

UTM
Foto: UTM

Două reprezentante ale Universității Tehnice a Moldovei – lect. univ. Elena FLOREA-BURDUJA și absolventa Valentina FRUNZE, au beneficiat de suportul Programului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, și au participat la cursul intensiv destinat creatorilor, designerilor de modă și textile și experților în fabricație digitală – „Textile Academy Bootcamp 2022”, din cadrul programului multidisciplinar Fabricademy, care s-a desfășurat în perioada 6-11 iunie 2022, la Geneva.

Timp de cinci zile au asistat la o serie de prelegeri și sesiuni practice ținute de experți cu renume mondial, explorând tehnici de creare a textilelor alternative, prin care se urmărește scopul de a combate probleme actuale privind poluarea mediului de Industria Textilelor.

Programul a inclus studierea unor subiecte importante privind textilele inovative, sustenabilitatea și economia circulară, cum ar fi:
# Studierea procesului de proiectare a vestimentației fără asamblare, folosind softuri digitale și tehnici de modelare 3D;
# Tehnici de tăiere cu laser a textilelor;
# Tehnici de colorare alternativă – cu pigmenți naturali și bacterii;
# Studierea proceselor de fabricație digitală pentru confecționarea mostrelor digitale.

Cursul „Textile Academy Bootcamp 2022” a fost o reprezentare practică a programului „Fabricademy”, cu o durată de șase luni, destinat studierii textilelor alternative, fabricării digitale și biologiei, care, în premieră, va fi lansat în Republica Moldova în toamna anului 2022.

Programul va asigura burse ce vor acoperi costurile programului pentru o selecție de experți în domeniile design și textile.

Mai multe detalii despre program: https://apply.textile-academy.org/?fbclid=IwAR3YDhwJj69D9cO5VFSFfIfVV4YneXe3rtPM95rIyDPWVab8q3gztu3eYP0

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente