(video) Acuzații grave în adresa unui candidat la funcția de membru CSP: Avocatul Igor Hlopețchi a depus o sesizare pe numele lui Vasile Plevan. Ce spune procurorul
Schimb de replici între avocatul Igor Hlopețchi și procurorul Vasile Plevan în cadrul emisiunii Morari.live după acuzațiile foarte grave aduse procurorului Plevan, care în prezent candidează pentru a fi membru al CSP și care i-a intentat dosar avocatului Igor Hlopețchi, pentru că a acceptat să apere interesul mai multor cetățeni contra cărora s-au pornit dosare politice. Hlopețchi îl acuză pe Plevan că a refuzat pornirea urmăririi penale pe un caz de viol. Plevan însă spune că „informațiile sunt distorsionate și denaturate”.
Foto: UNIMEDIA

„Eu în calitatea mea de avocat am descoperit faptul că în 2017 cetățeanul Plevan Vasile era procuror în cadrul Procuraturii Ialoveni, respectiv în gestiunea sa a nimerit un dosar legal de un viol în familie, adică o persoană cu dizabilități a fost violată de tatăl său. Însă procurorul Plevan într-un mod cinic de 9 ori a refuzat pornirea urmăririi penale menționând că nu consideră oportun să audieze victima violului. De asemenea, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării a constatat că procurorul Plevan Vasile a admis discriminare”, a declarat avocatul Hlopețchi. 

Plevan însă spune că „informațiile sunt distorsionate și denaturate”.

„Eu am să fiu foarte succint, referitor la învinuirile aduse deci nu am dreptul să comentez. Ce ține de fata violată de opt ori și respectiv refuzul în începerea urmăririi penale de opt nu corespunde realității. Prima dată a fost refuzată de un alt procuror începerea urmăririi penale, ulterior mi-a fost dat acest proces penal mie, am emis ordonanța absolut legală care a fost bazată pe declarația mamei.

Persoana este condamnată la 17 ani de închisoare. Ceea ce spune domnul Hlopețchi nu corespunde realității. Referitor la discriminare, deci prima instanță a anulat ca ilegală hotărârea Consiliului Discriminare și a constatat că eu am procedat corect. Curtea de Apel mi-a respins cererea de chemare de judecată pe alte motive și anume că nu am avut împuterniciri corespunzătoare de a prezenta procuratura în instanța de judecată. Informațiile care au fost oferite sunt distorsionate și denaturate”, a răspuns Plevan.

„Domnul Pelevan a operat cu trei falsuri. Primul fals constă în faptul că Curtea de Apel a examinat fondul cauzei și a respins prin decizia de 15 februarie 2019 care a fost prezentat organului de presă, a examinat fondul și a respins ca neintemeiată, nu a dispus încetarea procesului pe motiv că nu ar avea împuterniciri pentru că juriștii înțeleg foarte bine, dacă persoana nu are împuterniciri duce la încetarea procesului ceea ce nu s-a întâmplat. A doua minciună rezidă în faptul că persoana a fost condamnată la 17 ani de închisoare, chiar am în față sentința și nu corespunde adevărului ceea ce a zis domnul procuror. Și al treilea fals: în sentință este indicat procurorul care a participat în instanța de judecată și nu e vorba de Plevan Vasile”, a menționat Hlopețchi.


Pub