Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie. Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar

25 Iun. 2022, 13:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 13:13 // Actual //  Lupu Eduard

Cel mai bogat țigan din Marea Britanie urmează să devină miliardar, deși s-a născut într-o rulotă pe marginea drumului.

Alfie Best, în vârstă de 52 de ani, care locuiește într-un conac de 6 milioane de lire sterline din Surrey, deține cel mai mare imperiu de parcuri rezidențiale din Marea Britanie, împreună cu compania sa, Wyldecrest Parks, care operează 97 de locații în toată țara.

Afacerea sa a devenit atât de succes încât Alfie crede că va atinge 108 parcuri până la sfârșitul anului – și va deveni miliardar odată ce va atinge ținta.

Alfie, care s-a născut lângă Leicester într-o rulotă pe marginea unui drum în timpul unei furtuni de zăpadă, a primit o ofertă de 950 de milioane de lire sterline pentru afacerile pe care le-a fondat – dar a refuzat-o.

Cu ofertele în așteptare gata de plecare și contractele deja în activitate, el crede că compania sa ar trebui să încheie anul la 800 de milioane de lire sterline și, în funcție de evoluția pieței, va avea active uriașe de 1 miliard de lire sterline.

Chiar dacă oferta pe care a primit-o l-ar fi transformat într-un miliardar, Alfie, care valorează 700 de milioane de lire sterline conform Sunday Times Rich List, a decis să refuze oferta și, în schimb, să-și cheltuiască o parte din noroc pe un elicopter nou.

El a cheltuit 4,5 milioane de lire sterline pe un elicopter nou-nouț – care este proiectat de Aston Martin – și este doar unul dintre cele 15 care au fost produse vreodată. Elicopterul ACH130 are șapte locuri, un sistem GPS de ultimă generație și o înregistrare adecvată a lui G-YPSE.

O performanță remarcabilă chiar și pentru Alfie, care are origini umile, așa cum a spus pentru The Sun: „Este incredibil – este departe de primul meu vehicul, un Ford Escort, pe care l-am vândut cu 1.100 de lire”.

În interiorul elicopterului de lux există o mică placă pe care scrie „Aston Martin G-YPS, ediția numărul 007, construită pentru Alfie Best” – care este un tribut pentru faptul că i s-a dat elicopterul 007, care este construit de compania de mașini preferată a lui James Bond.

Alfie spune că elicopterul a fost cumpărat în scopuri de muncă, ceea ce îi va permite să viziteze cinci parcuri pe zi și să-l salveze să conducă pe autostradă către toate parcurile sale din toată țara. Dar, deși are autorizație de a zbura, el a ales să angajeze un pilot după ce s-a prăbușit cu un elicopter când exersa cu decolarea și aterizarea cu instructorul său, potrivit Mirror.

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău