UEFA nu va organiza meciuri în regiunea transnistreană. Sheriff Tiraspol va putea să aleagă un stadion alternativ

Sheriff
Foto: FC Sheriff/Facebook

Comitetul Executiv al UEFA a decis vineri, 24 iunie 2022, că niciun meci din competițiile UEFA nu se va juca în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Decizia a fost justificată prin aspectul securității din regiunea transnistreană în legătură cu invadarea teritoriului ucrainean de către armata rusă.

„Decizia se bazează concluziile trase consecvent de agențiile specializate în analiză politică și strategică internațională, ale căror rapoarte au fost consultate de administrația UEFA, în urma evaluării situației actuale din regiunea transnistreană”, se arată în comunicatul UEFA.

În comunicat se mai menționează că Sheriff Tiraspol, care va începe să joace în primul tur de calificare al UEFA Champions League (sezonul 2022/23), a fost invitat să propună un loc/stadion alternativ (care trebuie să respecte toate reglementările UEFA aplicabile), din afara regiunii transnistrene, pentru a disputa meciurile sale de acasă din competițiile UEFA inter-cluburi.

Comitetul Executiv al UEFA menționează că va convoca noi întâlniri, în mod regulat și continuu atunci când va fi necesar, pentru a reevalua situația juridică pentru a adopta decizii suplimentare, dacă va fi cazul.

În sezonul trecut, Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova la fotbal, a jucat la Tiraspol, pe propriul stadion, meciurile de acasă din competițiile europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente