image
Sursa foto: IGSU

Meteorologii au anunțat Cod Galben de pericol excepțional de incendiu

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat până pe 1 iulie Cod Galben de pericol excepțional de incendiu.

Conform meteorologilor, în perioada 25 iunie - 1 iulie, pe întreg teritoriul țării se anunță pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiere a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole, scrie MOLDPRES.

În acest sens, salvatorii și silvicultorii avertizează că este posibilă aprinderea terenurilor agricole, a depozitelor de furaje, zonelor cu vegetație forestieră, locuințelor și anexelor gospodărești.

Serviciile respective cer populației să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuințelor, anexelor gospodărești și a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetație uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantații sau obiective cu risc ridicat de incendiu. Totodată, este recomandată restricționarea efectuării lucrărilor care creează condiții favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanțe volatile sau supraîncălziri excesive.

Conform SHS, după o perioadă răcoroasă, în următoarele zile canicula revine, iar termometrele vor indica până la 34 grade Celsius.

Noutăţile partenerilor

comentarii: