Lavrov: Autoritățile de la Chișinău încearcă să anuleze tot ce este rusesc, așa cum se face în Ucraina

„Autoritățile de la Chișinău încearcă să anuleze tot ce este rusesc, așa cum fac în Ucraina”, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unui interviu acordat Companiei naționale de radio și televiziune de stat din Belarus, difuzat joi, scrie tass.ru.

Foto: AP

„Cu părere de rău, acum în Moldova se încearcă să se întreprindă, la fel ca și în Ucraina, abolirea a tot ce este rusesc. Președintele [Maia Sandu] a semnat o lege că nu vor mai fi vești din Rusia în Moldova. Este trist acest lucru”, a declarat ministrul rus de Externe.

Maia Sandu a promulgat Legea care interzice difuzarea emisiunilor de știri din Rusia. Mai exact, legea prevede interzicerea știrilor și emisiunilor analitice din țările care nu au ratificat Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră.

În prezent, știrile și emisiunile cu caracter politic sau militar din țările care nu au ratificat Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră, inclusiv Rusia, sunt interzise prin decizia Comisiei Situații Excepționale. Odată cu intrarea în vigoare a legii securității informaționale, aceste produse media nu se vor mai regăsi în grilele de emisie, nici după expirarea stării de urgență.


Pub