(video) Cum se va schimba viața cetățenilor după decizia Consiliului European. Răspunsul Maiei Sandu

„Lucrurile nu se schimbă peste noapte, iar pentru noi acest statut este în primul rând o speranță, lumina de la capătul tunelului în această perioadă foarte complicată pentru că acest statut este totuși o recunoaștere din partea Uniunii Europene a perspectivei europene a RM și ne ajută pe toți să credem în această perspectivă, să convingem investitorii să vină în Moldova și tinerii să rămână acasă, fiindcă va fi interesant, ”. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, întrebată cum se va schimba viața cetățenilor după decizia Consiliului European.

Foto: captură video

„Există claritate pe reformele pe care trebuie să le facem până la sfârșitul acestui an. Aceste așteptări au fost formulate în opinia Comisiei Europene care a fost prezentată la Consiliul European și acolo sunt vizate mai multe domenii, dar în special combaterea corupției și reforma justiției.

Alte acțiuni care trebuie să îmbunătățească calitatea actului de guvernare”, a declarat Sandu.

Consiliul European a votat ieri pentru acordarea statutului de state candidate pentru aderare Republicii Moldova și Ucrainei.

Președinta Maia Sandu a spus că avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort.

Mai mulţi lideri europeni au felicitat joi Ucraina şi Republica Moldova pentru desemnarea lor oficială drept ţări candidate la aderarea la Uniunea Europeană


Pub