(video) Sandu respinge acuzațiile lui Dodon privind „condițiile secrete pentru obținerea statutului de candidat UE”: Totul ce s-a convenit și ce urmează este public

Șefa statului, Maia Sandu, spune că nu există condiții secrete pentru obținerea Republicii Moldova la Uniunea Europeană„ Toate lucrurile pe care le-am discutat le-am convenit și la care am început să lucrăm în relațiile noastre cu UE sunt în acorduri care sunt publice. Cele care vor veni se vor discuta odată cu inițierea negocierilor la fel vor fi publice”, a declarat președinta. Reacție vine după ce Dodon a spus că „există condiții secrete pentru obținerea acestui statut”.

Foto: UNIMEDIA

„Instituțiile europene sunt instituții transparente și nu e nimic de ascuns. Ceea ce ne cere Uniunea Europeană este ceea ce ne cer cetățenii”, a adăugat aceasta.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a calificat recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova drept o acțiune de PR. „Știu că ei păstrau acest statut pentru alegerile parlamentare peste câțiva ani ca să fie un bonus la alegeri, ei înțeleg că actuala guvernare nu face față la problemele interne și fac o acțiune de PR”, a spus Dodon. În context, acesta a întrebat de ce nu se fac publice condițiile pentru obținerea acestui statut.


Pub