Vineri nu va mai fi cu Anatolie Golea: După 9 ani pe sticlă, jurnalistul închide emisiunea „după divergențe de viziuni cu politica editorială a postului”

Jurnalistul Anatolie Golea închide emisiunea de vineri după 9 ani de activitate. Motivul invocat de ultimul sunt divergențele de viziuni cu politica editorială a postului, în contextul războiului din Ucraina și ultimelor evenimente.

Foto: fb/Golea Anatolie

„Întrucât astăzi este vineri și obișnuiesc să anunț invitatul emisiunii de seară, țin să fac niște precizări. Acum o săptămână am anunțat despre închiderea proiectului Vineri cu Anatolie Golea. Mi s-au pus o mulțime de întrebări despre această decizie și am auzit diferite comentarii și interpretări.

Prin urmare, consider necesar să subliniez că aceasta este decizia mea personală, luată de comun acord cu administrația postului TV. În contextul războiului din Ucraina și al altor evenimente care au avut loc, viziunea mea nu coincide în mare măsură cu politica editorială a RTR-Moldova.

Întrucât nu vreau în niciun fel, nici măcar indirect, să influențez politica de imagine și informare a canalului, am decis să închid programul. Mulțumesc tuturor celor care au ajutat și susținut. În primul rând, mulțumiri telespectatorilor care urmăresc vineri de nouă ani! Bine și pace tuturor!”, a scris jurnalistul, pe Facebook.


Pub