Kremlin: Moldova vrea să devină mai europeană chiar și decât europenii înșiși

„Moldova vrea să devină mai europeană chiar și decât europenii înșiși. Acest lucru se asociază cu țările ce au poziții anti-ruse”, declară Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, după decizia Consiliului European de a acorda Moldovei statut de țară candidat la UE, scrie ria.ru

Foto: ria.ru

„Moldova „își iese din piele” în încercarea de a adopta măsuri antirusești, pentru că pentru ei statutul de candidat, nu știu de ce, se asociază anume cu rusofobia. Lor le pare că vor fi placul europenilor cu cât vor avea o poziție tot mai pronunțată anti-Rusia. Ne dorim mult ca acest lucru totuși să nu se întâmple”, a spus acesta.

Totodată, Peskov spune că este important ca decizia să nu aducă mai multe probleme Moscovei și relațiilor Rusiei cu UE.

Consiliul European a votat ieri pentru acordarea statutului de state candidate pentru aderare Republicii Moldova și Ucrainei.

Președinta Maia Sandu a spus că avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort.

Mai mulţi lideri europeni au felicitat joi Ucraina şi Republica Moldova pentru desemnarea lor oficială drept ţări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, nu vede riscuri pentru Moscova în statutul de candidat al Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Dezvoltarea țărilor UE cu alte țări nu creează riscuri pentru Rusia, nu este un bloc politico-militar”, a spus acesta


Pub